بررسي علت سطح سوزان خورشيد با دوربينهاي فناوري پيشرفته
دانشمندان رصدخانه ديناميك خورشيدي كه مانند يك چشم در فضا بر فعاليت خورشيد متمركز است، موفق به شناسايي شيوه كاملا جديدي براي رصد اين ستاره شدند كه گرما و حيات زمين را تامين ميكند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تصوير جديد اين رصدخانه از خورشيد به نمايش شكلهاي آرام آبي و قهوهاي پرداخته، اما نبايد فريب اين آرامش را خورد؛ چرا كه سطح سوزان اين ستاره از حرارت حدود 6 هزار درجه سانتيگراد برخوردار است.
به گفته اسكات وايزينگر از مركز پرواز فضايي گودارد، هيچ علمي پشت اين تصوير نبوده اما باعث زيباتر شدن آن شده است.
به گفته يك سخنگوي ناسا، اين ويديو به ثبت تصاوير رصدخانه ديناميك خورشيدي پرداخته و پردازشهاي ديگري بر روي آن براي ديدنيتر شدن ساختارش اعمال شده است.
اگرچه هيچ ارزش علمي براي اين پردازش وجود نداشته اما نتيجه آن يك شيوه جديد و زيبا در مشاهده خورشيد است.
فريمهاي اصلي در طول موج آنگستروم 171 فرابنفش شديد بوده كه به نمايش پلاسما در حدود 6 هزار كلوين پرداخته است.
اين ويديو به پوششدهي 24 ساعته از فعاليت خورشيد در تاريخ 25 سپتامبر 2011 پرداخته و در سالهاي اخير اين فضاپيما، بهترين و زيباترين تصاوير از جرقهها و توفانهاي خورشيدي را ثبت كرده است.
عصر فضا با يك دوره از فعاليت بالاي غيرمعمول خورشيدي موسوم به «گراند ماكسيمم» مصادف شده است.
ايزوتوپهاي درون صفحات يخ و حلقههاي درختان به فاش سازي اين مطلب ميپردازند كه اين فعاليت يكي از 24 دوره در طول 9300 سال گذشته است و سطوح بالاي ميدان مغناطيسي خورشيدي ديده شده در عصر فضا در آينده كاهش خواهد يافت.
شايد بنظر اخبار خوبي باشد اما تغييرات ميدان مغناطيسي اين ستاره ميتواند زمين را در برابر انفجارهاي تابشهاي كيهاني كهكشان آسيبپذير كرده و همچنين ممكن است به توفانهاي خورشيدي شديدتري منجر شود.
به گفته لوك بارنارد از دانشگاه ريدينگ، يكي از محتملترين سناريوها اين است كه فعاليت خورشيدي كاهش يافته و منجر به افزايش تابشهاي كيهاني با نرخ 1.5 برابر شده و زمين هر قرن با هشت انفجار عظيم خورشيدي تخريب ميشود.
بارنارد اظهار كرد: تابشهاي فضايي ميتوانند مشكلي جدي براي انسانها و سيستمهاي الكترونيك ظريف بوجود بياورند كه جامعه بر آنها تكيه دارد. تحقيقات محققان نشان داده كه اين مشكل ميتواند طي دهههاي آتي بدتر شده و مهندسان بايد براي كاهش تاثيرات آنها تلاش بيشتري كنند.
نظرات شما عزیزان:
|